dissabte, 29 de maig del 2010

36é llibre
1969
Jerónimo Tristante
395 pàg.
Sinopsi: Murcia, Nit de Nadal de 1968. Julio Alsina, un policia fracassat amb excessiva afició pel licor 43, abandonat per la seua dona i menyspreat pels seus companys, ha de fer les guàrdies els dies de festa. Quan rep l'avís que una dona s'ha llançat des del campanar de la catedral, el pobre policia es frega les mans davant la perspectiva d'un «cas de debò» que li permeta demostrar la seua vàlua. La suïcida resulta ser una prostituta de luxe, i Alsina decideix investigar pel seu compte. Açò el portarà per pobles de Múrcia, Barcelona i Madrid, ja que el cas és fa més complicat quan comença la investigació: assassinats, desaparicions, fenòmens paranormals.
Conseguirà lligar caps i resoldre tots els misteris, tot el mateix any que els nord-americans van arribar a la Lluna.
Aquesta novel·la m'ha agradat molt més que l'anterior que vaig llegir d'ell. Tal volta és perquè els fets es desenvolupen en una època molt més propera a mi, d'eixe any recorde els viatges amb el "dos cavalls" que tenia mon pare, l'estiu a la platja, la colla d'amigues i amics de l'adolescència, poc em preocupava a mi la polícia Politico Social que perseguia homosexuals per apallisar-los i empresonar-los emparant-se en " la Llei de Vagos i Maleantes", i el més gros del cas és que tota eixa part de la història la desconeixen la majoria de joves de hui.
Tampoc repetix tantes voltes els fets a investigar, encara que si que ho fa als primers  capítols i em tenia prou avorrida, però no, tot va ser una falsa alarma, i el llibre ha estat molt interessant i entretingut.