diumenge, 14 de març del 2010

19é llibre
El misterio de la casa roja
A.A.Milne
92 pàg.
Fou escrita el 1949, i es nota. Encara que hui en dia es publique molt de llibre de misteri i assassinats, els autors que van ser escollits quan s'edità aquesta col·lecció del "Circulo del Crimen"   ( James M. Cain, Ellery Queen, Rex Stout, Chester Himmes, Simenon, i un llarg etcètera)  tenien un saber fer molt bo, les històries que contaven t'atrapaven de seguida, intentaves esbrinar qui era l'assassí, que mai resultava ser qui tu pensaves; els personatges estaven molt ben definits i te n'adonaves que allò que era important era la investigació, el perquè, el com i el quan.
Hui no, la descripció del mort és molt més detallada, els crims que es descriuen són aterridors, per al meu gust, una miqueta "gore". Sóc de les que s'estima les pel·lícules de Hitchcock on la trama i la posada en escena era el que més t'atreia
Sinopsi: El misteriós germà, l'ovella negra de la família, torna d'Austràlia a visitar al seu estimat i ric germà Mark. Però només arribar troba la mort d'un tir en el cap i Mark desapareix. Tot sembla molt clar. Potser massa, en opinió de Anthony Gillingham, que inicia pel seu compte una emocionant i perillosa carrera de detectiu aficionat, seguint el mètode del Holmes, fins i tot sempre l'acompanya el seu Watson particular. M'encanten les frases que comencen "Supongamos que...".
Novel·la distraguda que et fa passar una bona estona, curta, sentadeta al solet a la terrassa.
L'autor d'aquesta novel·la és molt més conegut per ser el creador del personatge infantil Winnie the Pooh.