dilluns, 12 d’abril del 2010

25 é llibre
Día de perros
Alicia Giménez Bartlett
324 pàg.
Cita de la autora: "Quería un personaje que fuera mujer y que tuviera protagonismo. Porque la mujer en la novela negra o es la víctima, que aparece muerta en la primera página, o es la ayudante de alguien".
I eixa protagonista és la inspectora de policia Petra Delicado, dona radical, anti-amor, però molt sensible com queda patent en aquest llibre; que junt al subsinspector Garzón, tot un casanova que per fi busca un pis i abandona la pensió on vivia,  formen una parella encisadora.

Sinopsi: A la inspectora Petra Delicado i al subsinspector Fermín Garzón els cau un cas aparentment poc brillant: s'ha trobat malferit, a conseqüència d'una pallissa, a un individu sens dubte marginal. L'únic ésser que li coneix és un gos amb tan poc pedigrí com el seu amo. L'home mor sense recobrar la consciència. Per a la parella de detectius comença una recerca en la qual l'única pista és el gos. Amb un capital tan minvat els dos policies s'endinsen en un món sòrdid i cruel, un torrent subterrani de sang que només flueix per a satisfer les passions més infames.
Una delícia de llibre, d'aquells que lliges sense tenir ni ganes de llegir. No sé què passa aquesta primavera que no logre centrar-me en la lectura, em costa i vaig posant llibres al montço de pendents. Ja vindrà l'estiu i agarrarem bon ritme. Això espere!