dissabte, 23 de gener del 2010


5t llibre
En Canarias se ha puesto el sol
Jordi Sierra i Fabra
299 pàg,
"Premi Ateneu de Sevilla 1979"
1985.
Situació de guerra civil en l'arxipèlag canari, els independentistes estan en contra del "colonialisme d' Espanya" i el govern de Madrid, després d'unes eleccions guanyades per la dreta, envia l'exèrcit a les illes.
En Barcelona un grup de terroristes segresta un tren procedent de la central nuclear de Vandellós, que transporta material radiactiu, i amenaça amb volar la ciutat si no s'alllibera els tres líders independentistes canaris que estan a punt de ser ajusticiats a Madrid, són els responsables de l'atemptat, al Santiago Bernabeu, que acabà amb la vida de 7.000 persones...
Implicats en aquest assumpte, tot el món: Argelia, Líbia, Estats Units, tots mirant pels seus interessos, tots volent aprofiter-se de la posició estratègica de les Canàries i mentrestant la gent canària patint les injustícies dels enfrontaments entre els partidaris de l'independentisme i els que volen continuar sent espanyols.
A més d'açò l'angoixa d'uns pares pel futur imminent dels seus fills.
Tota l'acció transcorre en tan sol dos dies el 9 i el 10 d'octubre.
Llibre molt ben escrit, ben organitzat i que et manté en suspens mentre el lliges: àdhuc sent de ficció tots els fets són creïbles, encara que no desitjables.
M'he sentit atrapada en les seues pàgines els breus dies de lectura.